خربزه که خربزه مشک یا Cucumis melo نیز نامیده می شود، متعلق به خانواده Cucurbitaceae است و برای هزاران سال به دلیل طعم و فواید سلامتی خود مشهور بوده است.
میوه های مغذی طالبی در مشهد منبعی غنی از ویتامین های A و C، مواد معدنی، فیبر و پلی فنول ها با خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی هستند.
خربزه همچنین دارای محتوای آب بالا (حدود 90٪)، کالری کم (حدود 45 در هر وعده NLEA)، کربوهیدرات (1٪ ارزش روزانه) و پروتئین (1٪ ارزش روزانه) است.
اگرچه محبوب ترین انواع خربزه هانی می باشد، و طالبی، هفت گروه اصلی رقم خربزه وجود دارد:
1. خربزه Inodorus که خربزه زمستانی نیز نامیده می شود، درشت و پوست صاف و با گوشت سفید است.
به عنوان مثال می توان به عسلک، خربزه ایرانی و کاسابا اشاره کرد.
2. خربزه طالبی مانند طالبی آمریکای شمالی دارای پوست خشن و گوشت میوه نارنجی شیرین است.
3. خربزه های مشبک مانند خربزه مشک دار دارای پوست توری هستند.
4. خربزه فلکسوسوس می تواند تا یک متر رشد کند و طعم اسیدی داشته باشد.
5. خربزه کونومون که به خربزه ترشی آسیایی معروف است، بیضی شکل با گوشت راه راه مایل به سبز است.
6. خربزه چیتو یک “خربزه انبه” کوچک با گوشت سفید است.
7. خربزه دودیم معطر اما غیر قابل خوردن است و اغلب به عنوان گیاهان زینتی استفاده می شود.
تلاقی بین ارقام خربزه طیف وسیعی از صفات از جمله
• اندازه
• شکل
• نوع پوست
• رنگ خارجی
• رنگ گوشت
• بافت
• شیرینی
به طور کلی، گوشت شیرین یا ملایم است، با طعم مشک رنگ پوست و گوشت می تواند سفید، سبز، زرد یا نارنجی باشد.
تعداد زیادی از انواع دیگر خربزه و نژادهای بومی در بازار وجود دارد که منشا آنها از نقاط مختلف جهان است.
زمان نگهداری پس از برداشت نیز به ژنتیک بستگی دارد.
بنابراین، انواع خربزه در هنگام ذخیره سازی و حمل و نقل نیاز به جابجایی سفارشی دارند.