گلها را میتوان در مناطق یا دورههای محدودی تولید کرد، زیرا فقط زمانی شکوفا میشوند که شرایطی مانند تغذیه، دما و رطوبت کافی فراهم باشد.
بنابراین، تکنیک ها یا روش های نگهداری گل محمدی خشک غنچه، مانند خشک کردن، برای بسیاری از گیاهان، از جمله گل رز، در طول سال اعمال می شود.
مطالعات قبلی بر روی تغییرات محتوای رنگدانه ها، فلاونوئیدها و اسید اسکوربیک با توجه به روش های خشک کردن در گیاهان مختلف انجام شده است.
با این حال، مطالعات جامع در مورد خواص رنگی و فیتوشیمیایی با توجه به روش های خشک کردن در ارقام گل رز با رنگ های مختلف هنوز کافی نیست.
بنابراین در این تحقیق از گل رز با ارقام مختلف رنگی استفاده شد.
رنگی بودن، محتوای رنگدانه (آنتوسیانین و کاروتنوئید)، و فلاونوئید، محتوای اسید اسکوربیک و فعالیت مهار رادیکال 2،2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) برای تعیین کیفیت گلبرگ های رز با توجه به روش های خشک کردن مورد بررسی قرار گرفت.
خشک کردن (FD) و خشک کردن هوای گرم (HD)].
چندین جزء از گلها، گلبرگها و باسن (گلدان بذر) R. damascena از جمله ترپنها، گلیکوزیدها، فلاونوئیدها و آنتوسیانینها جدا شد.
این گیاه حاوی کربوکسیلیک اسید، میرسن، ویتامین C، کامفرول و کوارستین است.
گلها همچنین حاوی یک اصل تلخ، ماده دباغی، روغن چرب و اسیدهای آلی هستند.
لقمانی-خوزانی و همکاران (2007) بیش از 95 جزء ماکرو و میکرو را در اسانس R. damascena از مناطق کاشان یافتند.
در میان آنها، هجده ترکیب بیش از 95 درصد از کل روغن را تشکیل می دادند. ترکیبات شناسایی شده عبارتند از بتا سیترونلول (14.5-47.5%)، نونادکان (10.5-40.5%)، ژرانیول (5.5-18%) و نرول و کامفرول اجزای اصلی روغن بودند.
آنالیز رز مطلق نشان داد که فنیل اتیل الکل (78.38 درصد)، سیترنلول (9.91 درصد)، نونادکان (4.35 درصد) و ژرانیول (3.71 درصد) اتانول (0.00-13.43 درصد) و هنیکوزان ترکیبات اصلی بودند.
در مطالعه دیگری، ترکیب گل رز فنیل اتیل الکل (72.73-73.80٪)، سیترنلول (10.62-11.26٪)، نرول (2.42-2.47٪)، و شمعدانی (5.58-5.65٪) بود.
هیدروسول همچنین حاوی چهار ماده است.
ژرانیول ترکیب اصلی (30.74٪) و پس از آن سیترنلول (29.44٪)، فنیل اتیل الکل (23.74٪) و نرول (16.12٪) (9، 35) بود.