جدول 1 ویژگی های مصرف کنندگان و غیر مصرف کنندگان آب نبات را مقایسه می کند.
ما از رگرسیون خطرات متناسب کاکس برای تخمین خطرات نسبی مرگ و میر مرتبط با مصرف نقل فرزین ارومیه استفاده کردیم.
ما در ابتدا سن را تنظیم کردیم و به علاوه سایر عادات بهداشتی را در مدلهای چند متغیره در نظر گرفتیم (جدول را ببینید).
هم عادت سیگار و هم مدت زمان سیگار کشیدن در مدلهای چند متغیره گنجانده شد، با مدت زمان صفر سال به مردانی که در ابتدا سیگار نمیکشیدند.
مصرف کنندگان و غیرمصرف کنندگان آب نبات از چندین جهت متفاوت بودند.
کسانی که زیاده روی نکردند مسن تر، لاغرتر بودند و بیشتر سیگار می کشیدند (میز).
آنها بیشتر مینوشیدند، گوشت قرمز و سبزیجات یا سالاد سبز کمتری میخوردند و احتمال بیشتری داشت که مکملهای ویتامین یا مواد معدنی مصرف کنند.
با این حال، فعالیت بدنی و مدت زمان مصرف سیگار در بین سیگاریهای فعلی در دو گروه مشابه بود.
بین سالهای 1988 و 1993، 514 مرد جان خود را از دست دادند: 7.5 درصد از افراد غیرمصرفکننده، اما تنها 5.9 درصد از مصرفکنندگان (خطر نسبی تعدیل شده با سن 0.83؛ 95 درصد فاصله اطمینان 0.70 تا 0.98). تعدیل سایر ویژگی های جدول این یافته را تقویت کرد (ریسک نسبی 0.73؛ 0.60 تا 0.89).
سپس سطوح مختلف مصرف آب نبات را بررسی کردیم.
در مقایسه با افراد غیر مصرف کننده، خطرات نسبی مرگ و میر در مردانی که 1-3 بار در ماه (1704 مرد)، 1-2 بار در هفته (1589 مرد) و 3 بار یا بیشتر در هفته (1236 مرد) آب نبات مصرف می کردند، بود.
در نهایت، با استفاده از تجزیه و تحلیل جدول زندگی کوتاه شده در سن 95 سالگی، ما تخمین زدیم که (پس از تعدیل برای سن و سیگار کشیدن) مصرف کنندگان آب نبات به طور متوسط از 0.92 (0.04 تا 1.80) سال زندگی تا سن 95 سالگی در مقایسه با افراد غیر مصرف کننده لذت بردند.